ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BÜRYAN PİLAVI

Büryan Pilavı

Büryan pilavı

Sevgili Nermin Gül’den pilav yemem diyenleri bile yoldan çıkaracak mükemmel bir lezzet..

Farklı tarifler denemek isteyenler için Çin pilavı, tavuklu sokak pilavı ve perde pilavı tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Büryan Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kilo iri doğranmış parça et
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 5 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Büryan Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Parça etleri bir tencere alın ve 5 su bardağı su ilave ederek yaklaşık 45 dakika süreyle haşlayın. 
  • Pişen etleri bir tabağa alın ve haşlama suyunu pilavda kullanmak üzere kenara ayırın. 
  • Pirinci iyice yıkadıktan sonra son suyuna tuz ilave edin ve 30 dakika süreyle suda bekletin. 
  • Orta boy bir tepsiye 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve süzdüğünüz pirinci ekleyerek kavurun.
  • Daha sonra salçayı ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Tuz ilave ettikten sonra 4 su bardağı haşlanmış et suyundan ekleyin.
  • Üzerine parça etleri dizin ve baharat çeşnisi veya karabiber serperek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında suyunu çekene kadar pişirin. Eğer pirinçler sert ise ilave et suyu ekleyin.
  • Fırından aldıktan sonra kurumaması için üzerini bir tepsi yardımıyla kapatın.
  • Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!