ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KREMALI MANTARLI MAKARNA & TAVUK TANDOORİ

Kremalı Mantarlı Makarna & Tavuk Tandoori

Kremalı mantarlı makarna & Tavuk tandoori

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Mantarlı Makarna & Tavuk Tandoori Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan 
  • 20 adet kültür mantarı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 4-5 dal frenk soğanı (Veya taze soğan)
  • 200 ml krema 
  • 1 paket kelebek makarna

Tavuk tandoori    

  • 500-600 g tavuk eti (İri parçalar halinde doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 2 adet büyük boy beyaz soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu 

Kremalı Mantarlı Makarna & Tavuk Tandoori Nasıl Yapılır?

Kremalı mantarlı makarna & Tavuk tandoori iki tarif iki lezzet

  • Bir tavanın içinde tereyağını eritip ince kıydığınız soğanı kavurun. Dilimlenmiş mantarları ve ince kıydığınız sarımsakları da ekleyin. Orta ateşte, 10 dakika pişirin. 
  • Ayrı bir sos tenceresinde ısıttığınız kremaya kıyılmış frenk soğanını ilave edin. 5 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın ve pişirdiğiniz mantarları ekleyin. Kremalı mantarı haşlayıp süzdüğünüz kelebek makarnaya ilave edip karıştırın. Yanında pişirdiğiniz tavuk tandoori ile birlikte servis yapın.
  • Tandoori için; Baharatların tümünü iyice ısıtılmış tavaya aktarıp birkaç dakika karıştırın. Ayrı bir kasede yoğurtla zeytinyağını karıştırın. Tavada kavurduğunuz baharatları zeytinyağlı yoğurda ekleyerek iyice karıştırın. Tuzunu da ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Tavuk etlerinin üzerine biraz tuz serpin, sonra da hazırladığınız baharatlı yoğurt karışımından her tarafına sürerek fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. 
  • Bu arada yarım çay bardağı zeytinyağını tavada ısıtıp, jülyen doğranmış beyaz soğanları ve limon suyunu ekleyin. Soğanlar karamelize olmaya başlayınca ocaktan alın.
  • Tavuk etleri pişince fırından alın, karamelize ettiğiniz soğanı ilave edip karıştırın. Bekletmeden mantar soslu makarna ile birlikte sıcak servis yapın.

Farklı bir günde hazırlamak için kremalı mantar çorbası tarifini de listenize ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!