ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KARIŞIK SEBZELİ LAZANYA

Karışık sebzeli lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık sebzeli lazanya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 9 lazanya
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı mısır
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 50 gr tereyağı
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un

Karışık sebzeli lazanya Nasıl Yapılır

Kabak ile havuçların kabuğunu kazıyın ve yarım cm kalınlığında yuvarlak doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kabak ve havuçları ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Bezelye, mısır, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Tereyağı ve ayçiçeği yağını ısıtın. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederken sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyin. Beşamel sosu sebzelere ekleyip karıştırın.

Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin. Üzerine sebzeli harcın yarısını yayın. Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın.

En üste beşamel sos sürüp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sofralarınıza renk katacak kıymalı lazanya tarifine de göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.