ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ GNOCCHİ

Gnocchi

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan gnocchi, ana malzemeleri patates, un ve yumurta olan bir yemektir. İsteğe göre sebze ve kuru erik gibi malzemelerle veya sosla zenginleştirilir. Özellikle Veneto ve Emiglia Romana bölgesinin en sevilen lezzetleri arasındadır. Peki, evde gnocchi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı gnocchi tarifi için detaylara geçebiliriz.

İtalyan yemeklerini sevenler için, aglio e olio, focaccia ve mantarlı risotto tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gnocchi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g patates
  • 200 g un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 tutam toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 g ıspanak
  • 125 g mozarella peyniri

Gnocchi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri bol suda haşlayın, kabuklarını soyun ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar ezin.
  • Patateslerin ortasına bir çukur açın ve üzerine çok az un serpiştirin.
  • Yumurta, tuz ve kalan unu ilave ederek kenarlarından ortaya doğru bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşmeye başlayınca 4-5 dakika kadar elinizle yoğurun. Hamuru 2 bezeye ayırın.
  • İlk bezeyi 2 cm kalınlığında rulo yaparak açın. Bir bıçak yardımıyla 2 cm genişliğinde parçalar kesin.
  • İkinci beze içinde aynı işlemi tekrarlayın. Gnocchileri 2 litre kaynar suda haşlayıp geniş bir fırın kabına alın.
  • Sosu için yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı zeytinyağında 5 dakika kadar soteleyin.
  • Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız domates, kekik, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Domatesler yumuşamaya başlayınca ince doğradığınız ıspanağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Sosu fırın kabına aldığınız gnocchilerin üzerine dökün ve ezmeden hafif karıştırın.
  • Küçük doğradığınız mozarella peynirini üzerine serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, mozarella peyniri eriyip üzeri kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!