ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ GLUTENSİZ COOKİE

Glutensiz Cookie

Glutensiz Cookie

@ipek.bertan İpek Bertan’dan şahane bir cookie tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bitter çikolata ile tatlandırılan ve şeker kullanılmadan hazırlanan glutensiz cookie hem düşük kalorili, hem de oldukça lezzetli bir tatlıdır. İsteğe göre sade veya çayın yanında sunulabilir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde glutensiz cookie nasıl yapılır birlikte görelim.

Ev yapımı kurabiyelere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Nefis mısır gevrekli kurabiye tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Glutensiz Cookie Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket (5 gr) karbonat
  • 25 gr kakao
  • 180 gr hindistan cevizi şekeri
  • 100 ml zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr bitter çikolata (eritilmiş)

Glutensiz Cookie Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker, zeytinyağı ve yumurtayı çırpın. Ayrı bir yerde kuru malzemeleri harmanlayın ve yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Bütün malzemeleri spatula ile kısa bir süre karıştırın ve erimiş bitter çikolatayı ekleyin.
  • Hamurunuzu 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Hamur kendini toparladığında ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun ve tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • 170 derecelik fırında 12-15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.


Not: Hindistan cevizi unu, mısır ve buğday nişastasının tamamı kadar “Glutensiz un kullanabilirsiniz.”  Hindistan cevizi şekeri yerine de normal toz şeker kullanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.