Yılbaşı pastası

Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Yılbaşı pastası tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 12 yumurta
- 6 çay bardağı toz şeker
- 9 yemek kaşığı kakao
- 6 çay bardağı un
- 3 paket kabartma tozu
- 3 paket vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
Keki ıslatmak için
- 80 g sütlü çikolata
- 3 su bardağı süt
Kaplamak için
- Beyaz şeker hamuru
Süslemek için
- Kırmızı~yeşil~beyaz kahverengi şeker hamuru
- Yılbaşı süsleri
Yılbaşı pastası Nasıl Yapılır
Yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyip tekrar çırpın. Kek hamurunu yağladığınız farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Keki ıslatmak için çikolatayı benmari usulü eritip sütle karıştırın. Soğuyan keklerinizi çikolatalı sütle ıslatıp üst üste dizin. Beyaz şeker hamurunu ince açıp keklerin üzerini kaplayın. Renkli şeker hamurlarıyla yaptığınız yılbaşı temalı süsleri pastanızın üzerine yerleştirin. Şeker hamurunun erimemesi için pastanızı bir süre buzdolabında dinlendirdiktikten sonra servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!