ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ YILBAŞI PASTASI

Yılbaşı pastası

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı pastası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 yumurta
  • 6 çay bardağı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı kakao
  • 6 çay bardağı un
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata

Keki ıslatmak için

  • 80 g sütlü çikolata
  • 3 su bardağı süt

Kaplamak için

  • Beyaz şeker hamuru

Süslemek için

  • Kırmızı~yeşil~beyaz kahverengi şeker hamuru
  • Yılbaşı süsleri

Yılbaşı pastası Nasıl Yapılır

Yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyip tekrar çırpın. Kek hamurunu yağladığınız farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Keki ıslatmak için çikolatayı benmari usulü eritip sütle karıştırın. Soğuyan keklerinizi çikolatalı sütle ıslatıp üst üste dizin. Beyaz şeker hamurunu ince açıp keklerin üzerini kaplayın. Renkli şeker hamurlarıyla yaptığınız yılbaşı temalı süsleri pastanızın üzerine yerleştirin. Şeker hamurunun erimemesi için pastanızı bir süre buzdolabında dinlendirdiktikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.