ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ ŞEKER KURABİYELER

Şeker Kurabiyeler

Şeker kurabiyeler

Zeynep Dinç’den yılbaşına özel ev yapımı leziz kurabiye tarifimiz var. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan şeker kurabiyeleri, vanilya ile tatlandırabilirsiniz. Şık bir görünüm için üst kısımlarını çikolata sosu ile süslemeyi unutmayın.

Geyik kurabiye ve tırtıl kurabiye tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeker Kurabiyeler Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 bardak un
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 185 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (İsteğe göre)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Şeker Kurabiyeler Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilya özütünü ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Önce 2 bardak un ile tuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kalan 1/2 bardak unu azar azar hamura yedirin ve hamuru tezgaha alarak yoğurun.
  • Daha sonra streç filme sararak, buzdolabında en az 2 saat, en fazla 2 gün dinlendirin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp ikiye bölün. Unlanmış pişirme kağıdı üzerinde hamurları yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla, istediğiniz şekilde kurabiyeleri kesin.
  • Kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsilere alın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarınca tepsiden almak için 5-10 dakika kadar soğumasını bekleyin. İsteğe göre üzerine eritilmiş çikolata ile çizgiler yapabilirsiniz.
  • Tariflerde kullanılan bardak ölçüsü 200 ml’dir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!