ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ ŞEKER HAMURUNDAN YILBAŞI AĞACI

Şeker Hamurundan Yılbaşı Ağacı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeker Hamurundan Yılbaşı Ağacı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr şeker hamuru
  • Yeşil gıda boyası
  • Kırmızı gıda boyası
  • Süsleme şekerleri
  • Pudra şeker

Şeker Hamurundan Yılbaşı Ağacı Nasıl Yapılır?

  • Yılbaşı sofranızını renkli şeker hamurundan yapacağınız çam ağacı ile süsleyebilirsiniz. İşte size kolaylıkla ve keyifle hazırlayacağınız, aşama aşama yılbaşı ağacı tarifi... 
  • Şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırın. Geriye kalan hamura yeşil gıda boyası katarak iyice yoğurun.
  • Hamuru tezgahta yuvarlayarak rulo haline getirin ve 3'er cm uzunluğun 2 da kesin.
  • Parçaların her birini yuvarlayarak top haline getirin. Topları elinizde yuvarlayarak uzatın. Parmak uçlarınızla bir tarafını incelterek damla şekli verin
  • Hamurlardan 7 tanesini cam bir zemin üzerinde sivri kısımları dışarıda kalacak şekilde yanyana dizin.
  • İç kısımlarını bastırarak düzleştirin. Hamurlar arasındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştirme yaparak ikinci katı oluşturun. Diğer katları da hamurların boyutunu küçülterek bu şekilde dizin.
  • En üste bir tane hamuru damla şeklinde dik olarak yerleştirin. Ayırdığınız hamurun bir kısmına kırmızı gıda boyası karıştırın ve minik top şekli verin.
  • Bunu ağacın üzerine fırça ile çok az su sürerek yapıştırın. Beyaz hamurdan mumlar hazırlayıp kırmızı ile ateş kısmını oluşturun ve yine su ile yapıştırın. Yıldız şeklindeki süsleme şekerlerinden yapıştırın. Son olarak üzerine süzgeç yardımıyla pudraşeker serpiştirerek yılbaşı ağacını tamamlayın.

    Hamurları hazır almak yerine kendiniz yapmak istiyorsanız, marshmallow şeker hamuru tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!