Şeker hamurundan YILBAŞI AĞACI

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Şeker hamurundan YILBAŞI AĞACI tarifi için malzemeler
- 200 gr şeker hamuru Yeşil gıda boyası Kırmızı gıda boyası Süsleme şekerleri Pudraşeker
Şeker hamurundan YILBAŞI AĞACI Nasıl Yapılır
Yılbaşı sofranızını renkli şeker hamurundan yapacağınız çam ağacı ile süsleyebilirsiniz. İşte size kolaylıkla ve keyifle hazırlayacağınız, aşama aşama yılbaşı ağacı tarifi...
Şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırın. Geriye kalan hamura yeşil gıda boyası katarak iyice yoğurun.
Hamuru tezgahta yuvarlayarak rulo haline getirin ve 3'er cm uzunluğun 2 da kesin.
Parçaların her birini yuvarlayarak top haline getirin.
Topları elinizde yuvarlayarak uzatın. Parmak uçlarınızla bir tarafını incelterek damla şekli verin
Hamurlardan 7 tanesini cam bir zemin üzerinde sivri kısımları dışarıda kalacak şekilde yanyana dizin. İç kısımlarını bastırarak düzleştirin. Hamurlar arasındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştirme yaparak ikinci katı oluşturun. Diğer katları da hamurların boyutunu küçülterek bu şekilde dizin.
En üste bir tane hamuru damla şeklinde dik olarak yerleştirin. Ayırdığınız hamurun bir kısmına kırmızı gıda boyası karıştırın ve minik top şekli verin. Bunu ağacın üzerine fırça ile çok az su sürerek yapıştırın. Beyaz hamurdan mumlar hazırlayıp kırmızı ile ateş kısmını oluşturun ve yine su ile yapıştırın. Yıldız şeklindeki süsleme şekerlerinden yapıştırın. Son olarak üzerine süzgeç yardımıyla pudraşeker serpiştirerek yılbaşı ağacını tamamlayın.
Şeker hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırın. Geriye kalan hamura yeşil gıda boyası katarak iyice yoğurun.
Hamuru tezgahta yuvarlayarak rulo haline getirin ve 3'er cm uzunluğun 2 da kesin.
Parçaların her birini yuvarlayarak top haline getirin.
Topları elinizde yuvarlayarak uzatın. Parmak uçlarınızla bir tarafını incelterek damla şekli verin
Hamurlardan 7 tanesini cam bir zemin üzerinde sivri kısımları dışarıda kalacak şekilde yanyana dizin. İç kısımlarını bastırarak düzleştirin. Hamurlar arasındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştirme yaparak ikinci katı oluşturun. Diğer katları da hamurların boyutunu küçülterek bu şekilde dizin.
En üste bir tane hamuru damla şeklinde dik olarak yerleştirin. Ayırdığınız hamurun bir kısmına kırmızı gıda boyası karıştırın ve minik top şekli verin. Bunu ağacın üzerine fırça ile çok az su sürerek yapıştırın. Beyaz hamurdan mumlar hazırlayıp kırmızı ile ateş kısmını oluşturun ve yine su ile yapıştırın. Yıldız şeklindeki süsleme şekerlerinden yapıştırın. Son olarak üzerine süzgeç yardımıyla pudraşeker serpiştirerek yılbaşı ağacını tamamlayın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!