ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KAKAO KAPLAMALI ŞEKER KURABİYELER

Kakao Kaplamalı Şeker Kurabiyeler

Kakao kaplamalı şeker kurabiyeler

Zeynep Dinç’ten herkesin çok seveceği harika bir kurabiye tarifi.. Kakaolu royal ile süslenen şeker kurabiyeleri, çay veya kahvenin yanında servis edebilirsiniz.

Nefis linzer kurabiye ve yılbaşı kurabiyesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakao Kaplamalı Şeker Kurabiyeler Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 bardak un
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 185 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (İsteğe göre)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kakaolu royal içing için

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 9-10 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao

Süslemek için

  • Kırmızı tane karabiber
  • Taze biberiye
  • İnci boncuk şeker

Kakao Kaplamalı Şeker Kurabiyeler Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede, tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilya özütünü ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Önce 2 bardak un ile tuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kalan 1/2 bardak unu azar azar hamura yedirin ve hamuru tezgaha alarak yoğurun.
  • Daha sonra streç filme sararak, buzdolabında en az 2 saat, en fazla 2 gün dinlendirin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp ikiye bölün. Unlanmış pişirme kağıdı üzerinde hamurları yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla, istediğiniz şekilde kurabiyeleri kesin. 
  • Kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsilere alın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Royal icing için tüm malzemeyi bir kaba alarak kuvvetli bir şekilde 3-4 dakika çırparak homojen, akışkan ama tutkalsı bir kıvam elde edin.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarınca tepsiden almak için 5-10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra kurabiyelerin üzerini, ucu sivri bir tatlı kaşığı ile kakaolu royal icing ile kaplayın.
  • Kırmızı tane karabiber ve taze biberiye ile ortasına yılbaşı çiçeği süsü yapın ve isteğe göre üzerine inci boncuk şekerler yapıştırın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!