ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ BILDIRCIN

Bıldırcın

Bıldırcın

Jale Balcı’dan yeni yıla merhaba derken sevdikleriniz için hazırlayacağınız şahane bir lezzet önerimiz var. Öksürük, astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinen bıldırcının hem eti, hem de yumurtası sık sık tüketilir. Toksin ve ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan bıldırcın eti, düşük yağ seviyesine sahiptir. Bu yüzden diyet eti olarak da bilinir. Protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, bıldırcın tarifi için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Bıldırcın gibi farklı et çeşitleri denemek istiyorsanız siste ördek ve ördek pastilla tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bıldırcın Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet bıldırcın
  • 4-5 adet mini havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav için

  • 1 su bardağı yabani pirinç
  • 1 adet kapya biber (Minik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı nar
  • 2 yemek kaşığı badem (Soyulmuş ve kırılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

Bıldırcın Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta zeytinyağı, pekmez ve baharatları karıştırın. Havuçları bu sosa bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bıldırcınları da aynı sos kabına alın ve bıldırcınların her tarafını sosla sıvadıktan sonra aynı tepsiye yerleştirerek, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Arada bıldırcınların üzerine bir fırça yardımıyla kalan sostan sürün.
  • Pirinci bol su ile yıkadıktan sonra üzerine su ekleyerek haşlayın ve süzerek bir kenarda bekletin.
  • Biberleri bir tavaya alın ve tereyağında kavurun. Haşlanmış pirinci ekleyin ve baharatlarla tatlandırın. Badem ve nar tanelerini de ilave ederek karıştırın.
  • Pilavı servis tabağına alın ve üzerine bıldırcınlar ile havuçları dizin. Kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!