ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ SİSTE ÖRDEK

Siste Ördek

Siste Ördek

Davet sofralarının sevilen lezzetleri arasında yer alan siste ördek, karnabahar püresi, pancar sosu ve mikro filizler eşliğinde sunulur. Yapımında birçok sebzeye yer verilir. Ördek eti ile hazırlanan bu yemeği, tavuk ve kırmızı et ile birlikte de deneyebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, özel günlerin favorisi olacak siste ördek nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak ördek göğsü ve güveçte ördek ciğeri tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Siste Ördek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bütün ördek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 80 gram domates salçası
  • 2 adet taze biberiye
  • 2 adet taze kekik

Pancar sosu için:

  • 200 gram pancar
  • 1/2 limon
  • 1 adet jelatin

Karnabahar püresi için:

  • 50 gram tereyağı
  • 300 gram karnabahar
  • 50 gram krema
  • 50 gram zeytinyağı
  • 100 gram yeşil fıstık
  • Tuz

Tabak dekoru için:

  • 2 adet kuşkonmaz
  • 2 adet baby havuç
  • 2 adet shallot soğan
  • Mikro filizler

Siste Ördek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün ördeğin göğüs etini dikkatli bir şekilde çıkartın.
  • Bir kabın içerisine zeytinyağı, biberiye, kekik, tane değirmen biberi alarak karıştırın.
  • Ördek etini bu sosla marine edin.
  • Ördeğin göğüs kafesinden salça, havuç, soğan ve sarımsakla bir sos hazırlayın.
  • Karnabaharı haşlayın. Ardından tereyağı ve krema ekleyip ezerek püre kıvamına getirin.
  • Pancarı haşlayıp çekin. Üzerine bal, jelatin ve limon suyu ekleyerek sos kıvamına getirin.
  • Shallot soğan, baby havuç ve kuşkonmazı blach yaparak fırınlayın.
  • Ördeğin göğsünü, derisinin üzerine yerleştirin ve tavanın altını açarak ağır ağır 8 dakika pişirin.
  • Dışı çıtır çıtır olduğunda ufak dilimlere ayırın.
  • Servis tabağına önce dekor malzemelerini yerleştirin. Ortasına pişirdiğiniz ördeği ekleyin.
  • Kenarına karnabahar püresi ve pancar sosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!