ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER ÖRDEK PASTİLLA

Ördek Pastilla

Ördek Pastilla

Geleneksel bir Fas yemeği olan ördek pastilla, maharet isteyen bir yemektir. Yapımında birçok baharatın kullanıldığı bu yemek, özel günlerde yapılmasıyla da bilinir. Yuvarlak bir börek çeşidi olan pastilla, warkha adı verilen ev yapımı hamur ile hazırlanır. İsteğe göre ördek eti yerine tavukla da hazırlanabilir. Malzemeler hazırsa, ördek pastilla tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis ördek göğsü ve siste ördek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ördek Pastilla Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 ördek
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 adet baklavalık yufka
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı toz kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 4 adet ince kesilmiş zencefil
  • 3 dal taze soğan
  • 1/2 taze acı chili biberi
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 50 gram file badem
  • 1 bardak sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı koruk sirkesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pudra şekeri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Toz tarçın

Ördek Pastilla Nasıl Yapılır?

  • Ördek etini yıkayın ve kurutun. Üzerine biber ve tuz ekledikten sonra kemikli olacak şekilde parçalayın.
  • Ördekleri düdüklü tencereye alın ve az zeytinyağında kavurun.
  • Sarımsak, soğan, toz zerdeçal, taze zencefil, kimyon, tarçın ve toz kişniş ekleyerek karıştırın.
  • Koruk sirkesi ve toz şekerle deglaze edin. Sebze suyunu ekleyin ve düdüklüde kemikten ayrılacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
  • Eğer normal tencerede 50 dakika pişirin. Ara sıra üste çıkan yağları toplayın.
  • Stoğu süzdükten sonra soğanları bir kenara alın. Eti kemiklerinden ayırın ve büyük parçaları didikleyin.
  • Stoğu pişirin ve 2/3 oranında azaltın. Yukarı çıkan parça ve yağları temizleyin.
  • Stoktan bir bardak alın. 3 yumurta sarısıyla çırptıktan sonra bunu tencereye tekrar ekleyin.
  • Stok boza kıvamına gelene kadar düşük ateşte pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanoz, taze soğan, pişmiş soğan ve chili biberi ile harmanlayın.
  • Karabiber ve tuzu da ekleyerek buzdolabında kalınlaşıncaya kadar soğutun.
  • Zeytinyağını ısıtın ve bademleri rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
  • Bademler renk değiştirdiğinde kağıt havlu üzerine alın ve yağını süzün.
  • Tereyağını eritin ve baklava yufkalarını fırça ile yağlayın.
  • Yufkaları fırın tepsisinden 10 cm kenarda kalacak şekilde kesin.
  • Ortaya bademli ördek karışımını koyun ve dışta kalan yufkaları içeriye doğru katlayın.
  • Kenarlarını da yağladıktan sonra, kalan yağı yufkaların üzerinde gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Piştikten sonra ters yüz ederek servis tabağına alın.
  • Tarçın ve pudra şekerini karıştırarak hamurun üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!