ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ BEYAZ ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KAR KRİSTALLERİ

Beyaz Çikolata Ve Hindistan Cevizli Kar Kristalleri

Beyaz çikolata ve Hindistan cevizli kar kristalleri

Zeynep Dinç’den yeni yıl ruhunu yansıtacak çok lezzetli bir tarif.. Yılbaşında hem şık görünümlü, hem de lezzetli bir tarif hazırlamak isteyenler için özel bir kurabiye tarifimiz var. Hindistan cevizi ve beyaz çikolata ile hazırlanan kar kristalleri ile sofranızı ziyafete dönüştürün.

Alternatif olarak linzer kurabiye ve neşeli kış pastası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolata Ve Hindistan Cevizli Kar Kristalleri Tarifi İçin malzemeler

  • 3 + 1/4 bardak un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil (İsteğe göre)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 150 g esmer şeker
  • 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 125 ml akçaağaç şurubu
  • 125 ml bal

Üzeri için

  • 120 g pul beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi tozu
  • Kırmızı inci boncuk şeker

Beyaz Çikolata Ve Hindistan Cevizli Kar Kristalleri Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede kuru malzemeleri karıştırın.
  • Başka bir kasede tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Bal ve şurubu ekleyip çırpmaya devam edin. İçine kuru malzeme karışımını da ekleyip yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru, kolay şekil verebilmek için bir torbaya alarak buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahın üzerine alarak, bir merdane yardımıyla ne çok kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Kar kristali kalıp ile (istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz) şekiller çıkarıp, pişirme kağıdı serili fırın tepsilerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, 10-12 dakika süreyle, üzerleri kahverengileşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince tepsiden alın.
  • Üzeri için beyaz çikolatayı ocakta benmari usulü eritin. Akışkan bir kıvam alınca kurabiyelerin üzerini beyaz çikolata ile kaplayın.
  • Çikolata kaplaması donmadan üzerine Hindistan cevizi serpin ve kırmızı şeker ile süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!