ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BADEMLİ PERDE PİLAVI

> BADEMLİ PERDE PİLAVI
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli perde pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç 2.5 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 3 su bardağı su 250 gr kuzu ciğeri 1 su bardağı soyulmuş bademHamur için: 3 yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı un Tuz
Bademli perde pilavı Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. 2 kaşık margarini eritip fıstığı kavurun. Pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Su ve tuz ekleyip pilavı pişirin. Ciğeri doğrayıp teflonda kavurun. 
Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın. Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın. 
Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin. Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın. Açtığınız hamuru kalıba yayın. 
Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın. Son sırayı pilavla tamamlayın. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın. 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.