ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ CİĞER YAHNİ

Ciğer Yahni

Ciğer yahni

Yahni, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bir yemek türüdür. Soğan yahni, kuzu yahni gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Yahni, sebze, et ve baharatların bir araya getirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Yapımında bol soğan ve domates kullanılır. Kırmızı etin yanı sıra tavuk eti ve deniz ürünleri ile de hazırlanabilir. peki, ciğer yahni nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ciğer yahni tarifine geçebiliriz.

İçinde ciğer olsun da ne olursa olsun diyenler için, yaprak ciğer ve tavuk ciğer tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ciğer Yahni Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g dana ciğeri 
  • 3 adet orta boy soğan 
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber 
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Ciğer Yahni Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğradığınız dana ciğerini yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Su ekleyerek bir taşım kaynatın ve suyunu süzüp kenara alın.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin.
  • Yemeklik doğranmış domatesi, ince kıyılmış biberleri ve haşlanmış ciğeri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.  
  • Ciğer yahniyi bir servis tabağına alarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Ciğer Yahni Kaç Kalori?

  • Ciğer yahninin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!