ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER PERDE PİLAVI

Perde Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Perde Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 15 gr margarin

İç malzeme:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1'er tutam tarçın
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
  • Tuz

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin.
  • 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın. 
  • Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.
  • Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın.
  • Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  • Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Hatay'ın yöresel yemeği olan firik pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!