ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PAZILI BÖREK

Pazılı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 8 hazır milföy hamuru
  • 1 demet pazı
  • 200 gr krema
  • 100 gr taze kaşarpeyniri
  • 1 yumurtanın sarısı

Pazılı Börek Nasıl Yapılır?

Fırın ısısına dayanıklı dikdörtgen bir kabın içine fırçayla sıvıyağ sürün.  Milföy hamurlarının altı tanesini kabın tabanına boşluk kalmayacak şekilde yayın.

Pazıyı bol suyla yıkayıp süzün. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayıp tekrar süzün. Rendelenmiş kaşarpeyniri ve çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Pazılı harcın tamamını hamurlarının üzerine yayın. Kalan iki hamuru 1 cm eninde şeritler keserek ekose şeklinde pazıların üzerini süsleyin. Bu şeritlerin üzerine yumurta sarısını sürün.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında şeritler kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın. 

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!