ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KEPEKLİ BİSKÜVİ

KEPEKLİ BİSKÜVİ

Kepekli bisküvi
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli bisküvi tarifi için malzemeler
  • 150 g kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 115 g soğuk tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Kepekli bisküvi Nasıl Yapılır

  • Tüm malzemeyi iyice karışana kadar mutfak robotundan geçirin. Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle iyice yoğurup merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurdan şekilli bir bisküvi kalıbıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, rengi hafif dönene kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.