Cevizli Tarçınlı Kek

Cevizli Tarçınlı Kek
22 Nisan 2024

Yumuşacık dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan cevizli tarçınlı kek, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Yaz kış demeden afiyetle tüketebileceğiniz bu kek, isteğe göre kuru üzüm ve farklı kuruyemişlerle zenginleştirilir. Genellikle baton kek kalıplarında pişirilse de, isteğe göre farklı kalıplar kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, yumuşacık cevizli tarçınlı kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek için değişik kek tariflerine göz atın.

Arta kalan keki kısa süre içinde tüketmeyi düşünmüyorsanız, ''Kek nasıl dondurulur?'' yazısında anlattığımız yöntemleri uygulayarak kekinizi dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.

1 Porsiyon Cevizli Tarçınlı Kek Kaç Kalori?

1 orta dilim cevizli tarçınlı kek, 318 kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Tarçınlı Kek için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (isteğe göre)

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Cevizli Tarçınlı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpın. 
  2. Şeker eriyince üzerine süt ve sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını elekten geçirerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpın.
  4. Karışıma ceviz ve kuru üzümleri ekleyerek tekrar karıştırın.
  5. Baton kek kalıbını yağlayın veya içerisine yağlı pişirme kağıdı yerleştirin.
  6. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
  8. Pişirdikten sonra oda sıcaklığında ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Cevizli tarçınlı keki, çay saatlerinde sunacaksanız mayalı poğaça, zeytinyağlı yaprak sarma ve kül kurabiyesi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Yumurta ve şekeri mikserle çırparak daha iyi kabarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kuru malzemeleri mutlaka elekten geçirin. Bu sayede topaklanmasını önleyebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında kekin içine kürdan batırın. Kürdan temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.
  • Kekin içi hamur kaldıysa, ''Hamur kalan kek nasıl kurtarılır?'' yazısından yardım alabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo