ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ CEVİZLİ VE TARÇINLI KEK

Cevizli Ve Tarçınlı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Ve Tarçınlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • 150 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 175 gr un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 250 ml krema

Üzeri için

  • 175 gr kahverengi şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 50 gr tereyağı
  • Dondurma

Cevizli Ve Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm ebatlarında bir kare kek kalıbının içini yağlayın. Kahverengi şeker, tarçın ve cevizi bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip kırıntılı bir görünüm elde edene kadar parmak uçlarınızla karıştırın. 115 gr tereyağını büyük bir kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Un, karbonat ve kabartma tozunu başka bir kasede karıştırın. Yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Kremayı ilave edip çırpma işlemini tamamlayın. Hamurun yarısını fırın tepsisine yayın. Üzerine cevizli harcın yarısını yayın. Üzerini hamur ve cevizli karışımla tamamlayın. Sıcak fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine dondurma ekleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.