ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAŞNUKA

Kaşnuka

Kaşnuka

Kaşnuka, Sakarya’nın sevilen pırasalı kekidir. Yapımı kolay, yemesi keyifli bir lezzettir. Çayın yanında sunulan bu tarif, pırasa, havuç ve yumurta ile hazırlanır. Kaşnuka için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda

Alternatif lezzetller için yeşil kabaklı kekbezelyeli kek ve soğanlı patatesli kek tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaşnuka Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta 
  • 450 gr pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 dal taze soğan 
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ 
  • 2/3 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 5 gr tuz  

Kaşnuka Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabının içerisine yağ, yumurta, tuz ve sütü ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın. 
  • Bu sırada havucu rendeleyin. Pırasa ve taze soğanları iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin. 
  • Mısır unu, kabartma tozu ve normal unu bir kapta harmanladıktan sonra yavaş yavaş karışıma ekleyin. 
  • Havuç, pırasa ve taze soğanları hamur karışımı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. 
  • Ilıkken servis edebilirsiniz, afiyet olsun. 

Kaşnuka Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Ağız tadınıza göre üzerine susam ya da çörek otu ekleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!