ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ YEŞİL KABAKLI KEK

YEŞİL KABAKLI KEK

Yeşil kabaklı kek
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil kabaklı kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (Fındık ya da badem de kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 orta boy yeşil kabak
  • 1 küçük boy havuç
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Yeşil kabaklı kek Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alın. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Zeytinyağını ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Çekilmiş ceviz, kuru üzüm ve rendelenmiş havucu ilave edin. Un, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Yeşil kabağın kabuklarını soymadan rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve kek hamuruna ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!