ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BEZELYELİ KEK

BEZELYELİ KEK

Bezelyeli kek
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli kek tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
Bezelyeli kek Nasıl Yapılır

  • Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve zeytinyağını aktarın. Çatalla iyice çırptıktan sonra sütü, tuzu, karabiberi ve kuru fesleğeni ilave edin. Rendelenmiş taze kaşar peynirini de ekleyip tekrar karıştırın.
  • Diğer yanda derin bir kabın içine unu, mısır ununu ve kabartma tozunu koyarak harmanlayın. Sonra eleyerek yumurtalı karışımın içine aktarıp, spatula yardımıyla iyice karıştırın. En son haşlanmış bezelyeleri hamura ilave edip, yavaşça karıştırın. Yağlanmış bir kek kalıbına aktarın ve üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Fırını kapatın ve keki çıkarmadan 10 dakika içinde bekletin. Fırından alıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!