Soğanlı Patatesli Kek

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Soğanlı Patatesli Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Soğanlı Patatesli Kek için

Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Keten tohumu
  • Susam, çörekotu
Soğanlı Patatesli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Soyduğunuz patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve havucu soyup rendeleyin. Patateslerle havuçları karıştırın ve bir kenarda bekletin. Yumurtaları derin bir kaba kırıp yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Tuz, kabartma tozu ve baharatlar ile ince kıydığınız dereotunu ilave edip karıştırın. Unu ve soğanlı karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek iyice harmanlayın.
  2. Dikdörtgen (35x20 cm ebatında) bir fırın kabını zeytinyağıyla yağlayın. Hazırladığınız tuzlu keki kalıba aktarıp üzerini düzleştirin. Üzerine keten tohumu, susam ve çörekotu karışımı serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık hale gelince dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo