ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ SOĞANLI PATATESLİ KEK

Soğanlı patatesli kek

Soğanlı patatesli kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı patatesli kek tarifi için malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Keten tohumu
  • Susam, çörekotu

Soğanlı patatesli kek Nasıl Yapılır

  • Soyduğunuz patatesleri tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve havucu soyup rendeleyin. Patateslerle havuçları karıştırın ve bir kenarda bekletin. Yumurtaları derin bir kaba kırıp yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Tuz, kabartma tozu ve baharatlar ile ince kıydığınız dereotunu ilave edip karıştırın. Unu ve soğanlı karışımı yumurtalı karışıma ekleyerek iyice harmanlayın.
  • Dikdörtgen (35x20 cm ebatında) bir fırın kabını zeytinyağıyla yağlayın. Hazırladığınız tuzlu keki kalıba aktarıp üzerini düzleştirin. Üzerine keten tohumu, susam ve çörekotu karışımı serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık hale gelince dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.