ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ FESLEĞENLİ VE FISTIKLI ÇÖREK

Fesleğenli ve fıstıklı çörek

Fesleğenli ve fıstıklı çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğenli ve fıstıklı çörek tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 1 çay bardağı soyulmuş yer fıstığı
  • 5-6 dal taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fesleğenli ve fıstıklı çörek Nasıl Yapılır

  • Unu çukur bir kaba eleyin. Bir kapta tereyağı, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Mayalanması için 20 dakika bekletin. İç harcı için fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları robotta kıyın. 
  • Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun. Kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.