ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ VANİLYA KREMALI TART

Vanilya Kremalı Tart

Hafifliği ile bilinen vanilya aromasını, bu kez tart hamuru ile birleştirdik. Çay saatlerinde sunulan vanilya kremalı tartları, kalpli kalıplara yerleştirerek şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Tartların lezzetini arttırmak için üzerine çilek, vişne, böğürtlen gibi meyveler eklemeyi de unutmayın. Hazırsanız, vanilya kremalı tart tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok beğenilen, ev yapımı çilekli tartı da notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vanilya Kremalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Vanilyalı krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 6 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı mısır nişastası
  • 1.5 çay kaşığı vanilya esansı
  • 50 gr tereyağı

Vanilya Kremalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Vanilyalı krema için sütü tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurta sarıları, şeker ve mısır nişastasını bir kapta mikserle çırpıp başka bir tencereye alın.
  • Sıcak sütü çırpmaya devam ederek yumurta sarılı karışımın üzerine yavaşça ekleyin. Kremayı orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Vanilya esansını ekleyip çırpın. Tereyağını ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Tart hamuru için, unu, şekeri ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın.
  • Yumurta sarısını ekleyin ve hızlıca yoğurun. Hamuru ince açıp şekilli kalıplara yerleştirin. Üzerine bastırarak düzleştirin.
  • Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 190 derecede ısıtın. Hamuru 23 cm çapında tart kalıbının içine yayın.
  • Hamurun üzerine bir parça yağlı kağıt yayıp üzerine bolca nohut ekleyin. Bu şekilde sıcak fırında 25 dakika pişirin.
  • Kağıt ve nohutları alıp hamuru 8 dakika daha pişirin. Hamuru fırından aldıktan sonra oda ısısına gelene kadar bekletin. Vanilyalı kremayı tartların içine doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Nefis vanilya aroması için tarifte esans yerine vanilya tohumlarını kullanırsanız şık bir görünüm yakalarsınız.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!