ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MANTARLI MİNİ TARTLAR

Mantarlı Mini Tartlar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Mini Tartlar Tarifi İçin malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 1 beyaz soğan
  • 4 su bardağı mantar
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber

Mantarlı Mini Tartlar Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarın ve çözülmeden büyükçe bir su bardağının ağız kısmını kullanarak yuvarlak formda kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek üzeri kızarıp kabarıncaya kadar pişirin.
  • Yanmaz tavaya yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ve zeytinyağını alıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Şekeri ve balzamik sirkeyi ilave edin. Doğradığınız mantarları ekleyin ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Milföy hamurlarının üzerine bıçak yardımıyla yuvarlak çizin ve parmağınızla bu kısmı içine bastırın.
  • Oluşan boşluğa mantarlı harcı paylaştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp mantarlı tartları 5 dakika kadar ısıtın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!