ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KUŞKONMAZLI TART

Kuşkonmazlı Tart

Kuşkonmazlı tart

Çayın yanında ikram edilen tart tarifleri, okuyucularımız tarafından çok ilgi görüyor. Klasik tariflerden sıkılanlar için; hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Faydaları saymakla bitmeyen ve yemeklerin içinde kullanılan kuşkonmazı, tart hamuru ile birleştirdik. Malzemeleri hazırladıysanız, kuşkonmazlı tart yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Okuyucularımızın çok sevdiği çilekli tart ve çikolatalı tart tarifini de listenize ekleyin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuşkonmazlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için: 

  • 250 g un 
  • 5 g kabartma tozu
  • 125 g tereyağı
  • 50 ml sıcak su
  • 1 tutam tuz

Harcı için:

  • 10-12 adet kuşkonmaz  
  • 250 g krema
  • 100 g rende kaşar peyniri
  • 3 adet yumurta
  • Muskat
  • Tuz
  • Kara biber

Kuşkonmazlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun. 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.
  • Krema, yumurta, peynir, tuz, karabiber ve muskatı bir kaba alarak çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve tereyağını bir kaba alın. Sıcak su ve tuzu ekleyerek yoğurun. Bir merdane yardımıyla un serptiğiniz bir tezgahta açın ve tercihan altı çıkan bir tart kalıbına alın. 
  • Kuşkonmazların uçlarını kısa, gövdesini biraz daha uzun parçalar halinde kesin. Uzun parçaları tartın ortasına, yerleştirin ve kremanın yarısını üzerine dökün. Kalan kremayı ve kısa kuşkonmaz parçalarını  ( bir miktar kuşkonmazı süsleme için ayırın) ilave ederek 180 derece ısıtılmış fırında pişirmeye başlayın. 10-15 dakika sonra tartınızı fırından çıkarmadan, tepsiyi öne çekerek dekor için ayırdığınız kuşkonmazları dizin. Tartınızı üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkararak sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!