Balkabaklı Mini Tart

Eylül, Ekim aylarında çıkmaya başlayan balkabakları sonbahar ve kışın vazgeçilmez bir meyvesi. Sağlığa faydaları da saymakla bitmeyen bu meyve tatlılarda, salatalarda, püre ve çorba olarak kullanılabilir. Tart ile de süper bir ikili. Tereyağlı kıtır tart hamuru içerisinde yumuşak, baharatlı tadıyla sizi kendine hayran bırakacak. Yapımı oldukça keyifli olan balkabaklı mini tart tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Balkabağı ile yapılan alternatif tarifler için balkabaklı makarna, balkabağı dolması ve balkabaklı cevizli turta tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Balkabaklı Mini Tart Tarifi İçin malzemeler
Tart için:
- 210 gr un
- 125 gr soğuk tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 2-4 yemek kaşığı soğuk su
Harç için:
- ½ adet balkabağı
- 2 adet çubuk tarçın
- 4 adet karanfil
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz
Balkabaklı Mini Tart Nasıl Yapılır?
- Tart hamuru için un ve tereyağı parmak uçları ile kum haline getirilir. İçerisine kalan malzemeler eklenerek hamur kıvamına getirilir.
- Hamur buzdolabına koyularak 15-20 dakika dinlendirilir.
- Harç için balkabaklarının kabukları soyulur, eşit boyutlarda dilimlenir. Şeker, baharat ve süt eklenerek pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra rondodan geçirilir ve ılıdığında yumurta ve ceviz eklenerek karıştırılır.
- Tart hamuru açılır ve tart kaplarına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için delikler açılır.
- Üzerine yağlı kağıt koyulur ve ağrılık olarak bakliyat ürünleri eklenerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Fırından çıkartılarak harç koyulur ve 15-20 dakika pişirilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR