ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BALKABAKLI MİNİ TART

Balkabaklı Mini Tart

Mini Balkabaklı Tart

Eylül, Ekim aylarında çıkmaya başlayan balkabakları sonbahar ve kışın vazgeçilmez bir meyvesi. Sağlığa faydaları da saymakla bitmeyen bu meyve tatlılarda, salatalarda, püre ve çorba olarak kullanılabilir. Tart ile de süper bir ikili. Tereyağlı kıtır tart hamuru içerisinde yumuşak, baharatlı tadıyla sizi kendine hayran bırakacak. Yapımı oldukça keyifli olan balkabaklı mini tart tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Balkabağı ile yapılan alternatif tarifler için balkabaklı makarnabalkabağı dolması ve balkabaklı cevizli turta tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Mini Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart için:

  • 210 gr un 
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 çimdik tuz 
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2-4 yemek kaşığı soğuk su 

Harç için:

  • ½ adet balkabağı 
  • 2 adet çubuk tarçın 
  • 4 adet karanfil 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz

Balkabaklı Mini Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için un ve tereyağı parmak uçları ile kum haline getirilir. İçerisine kalan malzemeler eklenerek hamur kıvamına getirilir.
  • Hamur buzdolabına koyularak 15-20 dakika dinlendirilir.
  • Harç için balkabaklarının kabukları soyulur, eşit boyutlarda dilimlenir. Şeker, baharat ve süt eklenerek pişmeye bırakılır. 
  • Piştikten sonra rondodan geçirilir ve ılıdığında yumurta ve ceviz eklenerek karıştırılır. 
  • Tart hamuru açılır ve tart kaplarına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için delikler açılır.
  • Üzerine yağlı kağıt koyulur ve ağrılık olarak bakliyat ürünleri eklenerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. 
  • Fırından çıkartılarak harç koyulur ve 15-20 dakika pişirilir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!