ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BALKABAKLI CEVİZLİ TURTA

Balkabaklı Cevizli Turta

Balkabaklı cevizli turta

Ağızda dağılan bir tart hamuru, içinde şahane balkabağı püresi ve üzerinde ceviz. Balkabağı, ceviz, akçaağaç şurubu ve kremalı dolgusuyla çay saatlerinize eşlik edecek turta tarifini sizlere sunuyoruz. Düşüncesi bile iştah açan bu turtayı mutlaka deneyin. 

Limon parçacıklı turta ve şeftalili turta tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Cevizli Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 170 g un
  • 100 g tereyağı (Soğuk ve küçük doğranmış)
  • 20 g pudra sekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 ml su (Soğuk)

Dolgu için

  • 450 g balkabağı (Doğranmış)
  • 1 su bardağı California cevizi (Uzun parçalar halinde dörde bölünmüş)
  • 200 ml krema
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 100 g toz seker
  • 1 çorba kaşığı akçaagaç şurubu
  • Bir tutam tarçın

Balkabaklı Cevizli Turta Nasıl Yapılır?

  • Un ve pudra şekerini rondoda karıştırın. Tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk su ilave edin ve tekrar aralıklı olarak çalıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın.
  • Hafif unlanmış bir tezgaha hamuru alıp fazla yoğurmadan toparlayın. 25 cm’lik tart kalıbınızın büyüklüğünde merdane ile açıp kalıba yerleştirin.
  • Tabanına çatalla delikler açıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğuyan tart hamurunun üstüne bir parça yağlı kağıt örtüp ağırlık yapması için bakliyatlar yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kenarları pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra üstündeki bakliyatları alın.
  • 8-10 dakika daha pişirerek tabanının da pembeleşmesini sağlayın. Fırından çıkarıp kenara alın.
  • Dolgu için balkabağını yumuşayana kadar buharda pişirin. Bir el blenderi aracılığıyla ezerek püre haline getirin.
  • Çırpılmış yumurta sarıları, krema, toz seker, akçaağaç şurubu ve tarçın ile karıştırın. Pişirdiğiniz tart hamurunun içine döküp cevizleri üzerine serpiştirin.
  • Tekrar sıcak fırına alıp 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında soğutup servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!