ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ BALKABAĞI DOLMASI

Balkabağı Dolması

Balkabağı Dolması

Sonbaharın gelişi ile çıkan balkabaklarının içi oyularak yapılan bu dolma tarifine bayılcaksınız. Balkabağı ve etin lezzeti birbirine geçerek damaklarda adeta şölen oluşturuyor. Osmanlı'dan bu yana mutfağımızda olan balkabağı dolması tarifinin detayları aşağıda. 


Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabağı Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy balkabağı 
  • 250 gr kuşbaşı et 
  • 1 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Balkabağı Dolması Nasıl Yapılır?

  • Balkabağının üstü kapak şeklinde kesilir. 
  • Kesilen balkabağının içi tencere gibi oyulur. 
  • Soğan iri yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir.
  • Bütün malzeme balkabağının içine koyulur ve yağlı kağıt ile üstü kapatılır. 
  • 200 derecede 1 saat pişirilir. 
  • Kabak şeklinde kesilen kapak kısmı da fırına alınarak 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!