ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ PESTO VE ŞEFTALİLİ KITIR PİZZA

Pesto Ve Şeftalili Kıtır Pizza

Pesto & şeftalili kıtır pizza

Sevgili Zeynep Dinç'den çay saatlerinizi taçlandırmak için kıtır kıtır bir pizza tarifi ile karşınızdayız. İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan pesto sos, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Özellikle makarna ve pizza yapımında kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, pesto ve şeftalili kıtır pizza tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kolay pizza ve tepside pizza tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pesto Ve Şeftalili Kıtır Pizza Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 bardak un
  • 3/4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 paket (5 g) kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
  • 150 g keçi peyniri
  • 1 adet şeftali (Dilimlenmiş)
  • Pesto sos 

Pesto sos için

  • 1 avuç fesleğen
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tutam tuz 

Çerçeve için

  • Ekmek kırıntısı

Servis için

  • 1 adet  şeftali (Izgarada pişirilmiş dilimler halinde)
  • Pesto sos
  • Roka
  • Badem
  • Kavrulmuş fıstık
  • Bal

Pesto Ve Şeftalili Kıtır Pizza Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerinde rustik bir şekilde oval olarak düz ve ince bir pizza tabanı oluşturun. Üzerine yoğurt sürüp ekmek kırıntıları ile çerçeve yapın.
  • Pesto sos için tüm malzemeyi rondodan geçirin.
  • Peyniri dilim dilim pizza hamurunun üstüne yerleştirin. Aralarına pesto sosun yarısını ve şeftali dilimlerini koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine kalan pestoyu ve ızgara şeftali dilimlerini ekleyip roka, bal, badem ve kavrulmuş fıstık ile servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!