ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ PİZZA HAMURU

Pizza Hamuru

İtalyan mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan pizzanın, savaş zamanı yapılmaya başlandığı söylenir. İtalya'nın ardından New York ve Chicago'da yaygınlaşmaya başlamış ve günümüze kadar ulaşmıştır. Pizzanın temelini oluşturan hamur genel olarak ince ve yuvarlak bir şekilde sunulsa da, farklı versiyonları mevcuttur. Malzemeler hazırsa; kolay pizza hamuru nasıl yapılır, pizza hamuru ne kadar bekletilir sorularının cevabı için videolu anlatımıyla ev yapımı pizza hamuru tarifine geçebiliriz.

Hazırladığınız pizza hamurunu, pratik pizza tariflerinde kullanabilir, özellikle diyet menülerinde sık sık yer verilen sebzeli pizza tarifini deneyebilirsiniz. Fikir edinmek için ev yapımı pizza tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pizza Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Önceden hazırladığınız ılık suyu bir yoğurma kabına alın. İçerisine maya ve şekeri ekledikten sonra 5 dakika çözülmesini bekleyin. 
  • Hamur ununu azar azar eleme yöntemiyle kabın içerisine ilave edin. Kıvamı tutuncaya kadar yoğurun. Daha sonra üzerini bir örtü ile örterek mayalanmaya bırakın.
  • Bu sürede pizzanızın üzerine koyacağınız malzemeleri ve sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. İyice dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alarak elinizle bastırın. 
  • Oklava yardımıyla pizza hamurunu kullanacağınız kaba göre açın. Pişirmede kullanacağınız pizza kabına yağlı kağıt ekleyerek, hamuru kağıdın üzerine aktarın. 
  • Hazırladığınız yumuşak pizza hamurunun üzerine sürmek için kullanabileceğiniz pizza sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Şimdiden afiyet olsun.

İtalyan Pizza Hamurunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pizza hamurunun kenarlarını kalın, orta kısımlarını ise daha ince tutarak hamurun eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Pizzanın kıvamlı olması için hamurunun iyice dinlenmesi gerekir. Ayrıca yoğurma işlemini de hamur kıvam alıncaya kadar devam etmeye özen gösterin.
  • Pizzanın daha iyi pişmesini istiyorsanız, pizza pişirme taşı kullanabilirsiniz. Taşı kullanacağınız zamanlarda hamuru fırının üst kısımlarına koyarak ısının eşit yayılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pizza hamuru ne kadar bekletilir? Hamur kıvam almaya başladığında üzerini streçle örtüp 45 dakika bekletin. Bu sayede pizza

Pizza Hamuru Kaç Kalori?

  • Üzerine malzeme eklenmemiş ve evde hazırlanan 100 gramlık bir pizza hamuru ortalama 295 kaloridir. 
  • Temel malzemeler eklenerek hazırlanan pizzanın bir dilimi ise yaklaşık 265 kaloridir. 
  • Kalori miktarını düşürmek için, şarküteri ürünleri yerine haşlanmış sebzeleri tercih edebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:36

yemek tarifleriniz harika okudukça işdahım açılıyo şimdi patates köftesi hünkar beyendi yapıcam iyikide yemek sitesi varmış bursa

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.