ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ YEŞİL MERCİMEK VE TAM BUĞDAY UNLU PİZZA

Yeşil Mercimek Ve Tam Buğday Unlu Pizza

YEŞİL MERCİMEK VE TAM BUĞDAY UNLU PİZZA

Çok sağlıklı ve lezzetli. Her öğün tüketebilirsiniz. Aynı zamanda doyurucu.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

11 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Mercimek Ve Tam Buğday Unlu Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • Çok az tuz

Üzerine sürmek için

  • 2 yemek kaşığı domates sosu (1 kaşık salçayı biraz sulandırmak yeterli oldu)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Pizzanın üst malzemesi:1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1/2 adet kuru soğan 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet ince kıyılmış kırmızı biber
  • 1 adet orta boy ince doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı  ince rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Yeşil Mercimek Ve Tam Buğday Unlu Pizza Nasıl Yapılır?

  • Önce ince doğranmış kuru soğan ve zeytinyağını biraz pişirilir.
  • Ardından biber, domates, mercimek ve baharatları atıp 2-3 dakika soteledim.
  • Karışımı soğutmak üzere bir kenara alınır. 
  • Hamuru için; tam buğday unu yoğurt zeytinyağı ve karbonatı güzelce yoğurulur.
  • 15 dakika beklettikten sonra merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açılır.
  • Fırın kağıdı serilmiş tepsinin üzerine alınır.
  • Üzerine fırça yardımıyla domates sosunu sürülür.
  • Kenarda beklettiğim harcı eşit miktarda üzerine yayılır.
  • Son olarak ince rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirilir.
  • 180 °C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
  • Burada dikkat edilmesi gereken, mercimekli harcı kurutmamak ve yakmamak.
Yorumlar

Senaaaaa 29 Eylül 2020, 20:47

Kalori değeri nedir


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!