Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza

Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza
24 Kasım 2021

Pizza, İtalya'nın en meşhur lezzetlerinden biridir. Zamanla geliştirilerek dünyanın birçok yerinde tüketilmeye başlamıştır. Hazırsanız, mantarlı ve soğanlı çıtır pizza nasıl yapılır görelim. Tarifte ihtiyaç duyacağınız kolay pizza hamurunu da notlarınıza ekleyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 11 gr kuru hamur mayası
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 kırmızı soğan
  • 12 kestane mantarı (veya kültür mantarı)
  • 1 su bardağı konserve tane mısır
  • 500 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyin. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Halka doğradığınız soğanları karamelize oluncaya kadar soteleyin.
  4. Mayalanan hamuru ikiye bölün. Un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  5. Soğan halkalarını yerleştirin. İnce dilimlediğiniz mantarları ve mısırları ilave edin. Tuz, karabiber serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
  6. Fırından alıp üzerine ince kıyılmış fesleğen ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin.
  7. Peynirler eriyip hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis sebzeli pizza tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo