ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ KURU MAYALI PİDE HAMURU

Kuru Mayalı Pide Hamuru

Kuru Mayalı Pide Hamuru

Evde kendi pidelerinizi hazırlamaya ne dersiniz? Kuru maya ile hazırlanan pide hamuru, çıtır çıtır sesi ve yumuşacık lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak. Hazır hamur kullanmak yerine, tamamen kendi ellerinizle hazırlayacağınız pide hamuru, pide tariflerinin en temel malzemesidir. Hazırladığınız hamuru ister kıyma, ister peynir, isterseniz de karışık bir şekilde tatlandırabilirsiniz. Yaklaşık 30 dakika da hazırlanan pide hamuruna şekil vermek ise sizin yaratıcılığınıza kalmış. Malzemeleri hazırladıysanız, kuru mayalı pide hamuru tarifine geçebiliriz.

İç harcı hazırlarken ilham almak için ev yapımı kıymalı pide ve peynirli pide tarifine göz atabilirsiniz. Pidenin yanı sıra pizza yapımında kullanabileceğiniz klasik pizza hamuru tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Mayalı Pide Hamuru Tarifi İçin malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Kuru Mayalı Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

  • Bir kap içerisine kuru maya, ılık su ve toz şekeri alın. Mayanın çözünmesi için 5 dakika bekleyin.
  • Bu esnada başka bir kap içerisine unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
  • Tuzu unun kenarlarına doğru serpiştirin. Ayçiçek yağı, yoğurt ve mayalı karışımı havuzun ortasına dökün. Kenarlardaki unları alarak malzemeleri birbirine karıştırın.
  • Hamur, ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamur kıvama geldiğinde, üzerini nemli ve pamuklu bez ile örtün. Oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika bekletin.
  • İki katına çıkan hamuru bezelere ayırın. Tezgahı unların ve bezeleri uzunlamasına açın.
  • Ardından iç harç ile doldurarak pidenizi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuru Mayalı Pide Hamurunun Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pide hamurunu hazırlarken kuru mayaya ek olarak ölçülü bir şekilde instant maya da kullanabilirsiniz.
  • Mayanın çözülmeden önce tuz ile temas etmemesin özen gösterin.
  • Hamurun mayalanması için oda sıcaklığında en az 40 dakika bekletmeye özen gösterin.
  • Pideyi iç harç ile doldurduktan sonra 15 dakika daha bekletin. Bu sayede maya daha fazla etki edecektir.
  • Hamurun kurumasını önlemek için, üzerini nemli bez veya streç film  ile örtün.
  • Hamur elinize yapışıyorsa, yavaş yavaş un ilavesi yapabilirsiniz.

1 Porsiyon Pide Hamuru Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon pide hamuru, yaklaşık 225 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar tercih edilmelidir.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.