ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ YUFKA MANTISI

Yufka Mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufka Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • 15 gr tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Yufka Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasına mayayı alın. Yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edip yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta merdane ile oval şekilde açın.
  • İç harcı için, pazıyı bol suyla yıkayıp kuruladıktan sonra ince kıyın. Biberleri küp doğrayıp pazıya ilave edin.
  • Hazırladığınız pazılı harcı hamurlara paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Peynirler eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!