ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ TAVUKLU TEPSİ MANTISI

Tavuklu Tepsi Mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu Tepsi Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 15 gr margarin
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yumurta
  • tuz

İç malzeme için

  • 30 gr margarin
  • 300 gr tavuk kıyma
  • 4 soğan
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber

Sos için

  • 30 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı yoğurt

Tavuklu Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Tavuk kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp kareler halinde kesin. Karelerin üzerine tavuklu harç yerleştirin.
  • Dört ucunu ortada birleştirerek şekil verin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • 6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek döküp tepsiyi tekrar sıcak fırına verin.
  • Üzeri için margarini tavada eritip salçayı ekleyin ve pişirin. Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kıyma ile hazırlanan klasik tepsi mantısı tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!