Tavuklu Tepsi Mantısı

Tavuklu Tepsi Mantısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuklu Tepsi Mantısı için

Malzemeler

  • 15 gr margarin
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yumurta
  • tuz

İç malzeme için

  • 30 gr margarin
  • 300 gr tavuk kıyma
  • 4 soğan
  • yarım demet maydanoz
  • tuz
  • karabiber

Sos için

  • 30 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı yoğurt
Tavuklu Tepsi Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Tavuk kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın.
  4. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp kareler halinde kesin. Karelerin üzerine tavuklu harç yerleştirin.
  5. Dört ucunu ortada birleştirerek şekil verin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  7. 6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek döküp tepsiyi tekrar sıcak fırına verin.
  8. Üzeri için margarini tavada eritip salçayı ekleyin ve pişirin. Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kıyma ile hazırlanan klasik tepsi mantısı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo