Tavuklu mantı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tavuklu mantı tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2~3 çay kaşığı tuz
- 1.5~2 su bardağı su
İç harcı için
- 250~300 g tavuk kıyması
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 domates
Üzeri için
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Tavuklu mantı Nasıl Yapılır
Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına
alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı
kırıp tuzunu ekleyin. Sert kıvamlı bir hamur
elde edecek şekilde azar azar su ekleyerek
yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir
bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı
için tavuk kıymasını geniş bir kaseye alın.
Rendelediğiniz soğan, tuz ve karabiberi
ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru dört
bezeye ayırın. Bezeleri unlanmış tezgah
üzerine alıp bir merdane yardımıyla ince
açın. Hamurdan küçük kareler kesin. Ortasına
hazırladığınız tavuk kıymalı harçtan
koyup muska şeklinde kapatın. Hazırladığınız
mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın.
Sosu için salçaları erittiğiniz tereyağında
kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Rendelediğiniz
domatesi ilave edip, domates suyunu
çekinceye kadar pişirin. Yoğurdu hafif çırpıp
ezdiğiniz sarımsakla karıştırın. Mantıları
süzüp bir servis tabağına alın. Üzerine
yoğurt dökün. Domatesli sostan gezdirip
sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!