ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ PİRAVU MANTISI

Piravu Mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Piravu Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • Toz kırmızıbiber

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • tuz

İç malzeme için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • Toz kırmızı biber

Piravu Mantısı Nasıl Yapılır?

  • İç malzeme için peyniri ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.
  • Peyniri bir kaba alın. Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın.
  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün. Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın. Mantıları ilave edip az yağda kızartın.
  • Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Suyu ekleyip kaynatın. Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı biber serpiştirerek servis yapın.

Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan Kayseri mantısını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!