ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ FIRINDA MİLFÖY MANTI

Fırında milföy mantı

Fırında milföy mantı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında milföy mantı tarifi için malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
    İçi için
  • 250 g kıyma
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
    Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane

Fırında milföy mantı Nasıl Yapılır

  • İç harcı için; soğanı ince kıyıp diğer malzemeler ile karıştırın.
  • Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her milföy karesini 9 parça olacak şekilde kesin. Üzerine iç harcından koyup, bohça şeklinde kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantılar kızarana kadar pişirin.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Domates salçasını ekleyip hafif kavurun. 2-3 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı inceltin ve karıştırıp ocaktan alın.
  • Mantıları fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tereyağında yakılan nane ve pul biberi gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.