Fırında Milföy Mantı

05 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi.
Fırında Milföy Mantı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Fırında Milföy Mantı için

Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
    İçi için
  • 250 g kıyma
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
    Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane
Fırında Milföy Mantı

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için; soğanı ince kıyıp diğer malzemeler ile karıştırın.
  2. Milföylerin buzu biraz çözüldükten sonra her milföy karesini 9 parça olacak şekilde kesin. Üzerine iç harcından koyup, bohça şeklinde kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantılar kızarana kadar pişirin.
  4. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Domates salçasını ekleyip hafif kavurun. 2-3 yemek kaşığı sıcak su ile salçayı inceltin ve karıştırıp ocaktan alın.
  5. Mantıları fırından aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tereyağında yakılan nane ve pul biberi gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo