ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ YULAFLI ÜZÜMLÜ BİSKÜVİ

Yulaflı üzümlü bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yulaflı üzümlü bisküvi tarifi için malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • 115 gr margarin
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Yulaflı üzümlü bisküvi Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında kolay hazırlanan bir tarif. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağını mikserle çırpıp krema haline getirin. Margarin, esmer şeker, toz şeker, vanilya ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Un, karbonat, tarçın ve tuzu ayrı bir kapta harmanlayıp diğer karışıma ekleyin. Üzüm ve yulafı ilave edip yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp aralıklarla tepsiye yerleştirin. 10-12 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.