ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ YULAF EZMELİ ÇUBUK KURABİYE

Yulaf Ezmeli Çubuk Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaf Ezmeli Çubuk Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 litre su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 375 gr yulaf ezmesi
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 90 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • Tereyağı
  • Tuz

Yulaf Ezmeli Çubuk Kurabiye Nasıl Yapılır?

Suyu geniş bir tavaya koyup yüksek ısıda kaynatın. Ocağı kısarak tuzu ekleyin ve yulaf ezmesini tahta bir kaşıkla yavaş yavaş içine dökün. Karıştırarak Tavayı ateşten alın. Kaşar peyniri, tereyağ karabiber ve tuzu ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene ve suyunu hafif çekene kadar karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Karışımı, mermer bir tabaka ya da bir fırın tepsisi gibi pürüzsüz bir yüzeye dökün. Yulaf ezmesini bir palet bıçağı kullanarak, 2 cm kalınlığında yayın ve dikdörtgen biçiminde şekillendirin. Soğuyana kadar bekletin. Yulaf tabakalarını keskin bir bıçakla önce ikiye sonra eşit şeritler halinde kesin. Fırın tepsilerini zeytinyağıyla yağlayın. Yulaf şeritlerini koyu altın sarısı olana kadar önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!