ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ SCONE

Yaban Mersinli Scone

Yaban mersinli scone

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban Mersinli Scone Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
  • 125 g tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yaban Mersinli Scone Nasıl Yapılır?

  • Krema, yumurta sarısı ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alarak çırpın. Un, toz şeker, kabartma tozu, tuz, kurutulmuş yaban mersinleri ve küp doğradığınız tereyağını ayrı bir kapta karıştırın. Kremalı karışımı unlu karışıma ekleyip çatal yardımıyla karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt üzerine yayıp 12 eşit parçaya bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile suyu çırpıp hamurların üzerine sürün ve toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!