Üç Malzemeli Un Kurabiyesi

 Üç Malzemeli Un Kurabiyesi
21 Mayıs 2025

Kıyır kıyır dokusuyla ağızda dağılan, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak üç malzemeli un kurabiyesi tarifi, az malzemeyle harikalar yaratmak isteyenlerin favorisi olacak. Sadece tereyağı, un ve pudra şekeriyle hazırlanan bu pratik ve lezzetli üç malzemeli un kurabiyesi tarifi, mutfağa yeni başlayanlar için bile son derece kolay ve garantili bir seçenek sunuyor. Peki; üç malzemeli un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

3 Malzemeli Kahve Yanı Topları tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon üç malzemeli un kurabiyesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon üç malzemeli un kurabiyesi 180 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin, yaklaşık 330–350 g)
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını yoğurma kabına alın ve pudra şekeri ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
  2. Unu azar azar ilave edin ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın veya çatalla şekil verin.
  4. Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15–20 dakika kadar, sadece altı hafif pembeleşene kadar pişirin (üzeri beyaz kalmalı).
  6. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumadan ellemeyin, dağılabilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Özellikle Türk kahvesi, sade filtre kahve veya latte ile birlikte harika bir atıştırmalık olur.
  • Kurabiyeleri servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin, dilerseniz yanına birkaç tane ceviz, badem ya da kuru meyve ile birlikte sunum yapabilirsiniz.
  • Üzerine renkli şekerlemeler veya eritilmiş bitter/ sütlü çikolata gezdirerek çocuklar için cazip hale getirebilirsiniz.
  • Misafir sofralarında yanında lokum, çikolata ve meyveyle birlikte “tatlı tabağı” olarak servis edilebilir.
Püf Noktası
  • Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Bu, hamurun kolay yoğrulmasını ve kurabiyelerin kıyır kıyır olmasını sağlar.
  • Unu kontrollü ekleyin. Kullandığınız unun cinsine göre miktar değişebilir. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar ekleyin.
  • Bu kurabiyeler açık renkli kalmalı, üzeri beyaz, altı hafif pembe olmalı. Aksi halde kıvamı sertleşir.
  • İlk sıcakken çok narin olur, dağılabilir. Soğuduktan sonra çok daha kolay taşınır.
  • Hava almayan cam bir kavanozda 1 hafta boyunca tazeliğini korur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo