ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

Tuzlu kurabiye, çay saatlerinde tercih edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Ev yapımı kurabiyeler, hem daha taze olması hem de içeriğindeki malzemelere güven duyulması sebebiyle daha sık tercih edilirler. Siz de püf noktalarına özen göstererek adeta pastaneden alınmış gibi kurabiyeler yapabilirsiniz. Peki, ağızda dağılan nefis pastane usulü kurabiye nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, evde tuzlu kurabiye yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz. Dilerseniz tarif ölçülerini orantılı bir şekilde artırarak daha kalabalık ortamlar için kullanabilir ya da kavanozlarda saklayabilirsiniz.  

Aniden gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz kurabiye tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, hafif, lezzetli yaban mersinli kurabiye veya elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Gerekli malzemeler;  

  •  200 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 adet yumurta (Bir tanesi hamurun içine, diğerinin de beyazını üzerine sürmek için) 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un  

Üst yüzeyi için;  

  • Yumurta beyazı 
  • Susam 
  • Çörek otu  

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tuzlu kurabiye tarifleri birkaç temel adımdan oluşur. 
  • Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağı ve bir yumurtayı ekleyerek karıştırın. Diğer yumurtanın sarısını da ekleyin. Beyaz kısmını ayırın.
  • Karışıma toz şeker ve sirkeyi de ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Tuzunu ekleyin. Kabartma tozunu da üzerine dökün ve bütün malzemeler birbirini özümseyene kadar karıştırın.
  • Sonrasında unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurma sürecinde unu kademeli şekilde artırarak ekleyin ve parmak kıvamına varıncaya kadar yoğurma işlemini sürdürün.
  • Yoğurduğunuz hamuru 10-15 dakika aralığında buzdolabında dinlendirin.
  • Hamura dilediğiniz şekilleri verin. Üzerine önceden ayırdığınız yumurta beyazını sürün. Susam ve çörek otuyla tuzlu kurabiyenizi süsleyin.
  • Kurabiyeleri fırında 180 derecede, 20-25 dakika aralığında pişirin.
  • Kurabiyeyi fırından çıkardıktan sonra, soğuma işlemi gerçekleşene kadar kurabiyeyi tepside bekletin. Kurabiye henüz sıcakken almaya çalışırsanız, istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tuzlu kurabiye yapımı püf noktalarından bir tanesi, sirke içermesidir. Sirke sayesinde kurabiye çıtır çıtır olur.
  • Bir diğer nokta buzdolabında bekletme sürecidir. Bekleyen hamurun kıvamı yoğunlaşır. Bu sayede kurabiyeler ağızda dağılan bir yapı kazanır.
  • Kurabiye yeteri kadar yağ içerdiğinden, kurabiye tepsisi yağlama işlemi yapılmadan kullanılır.
  • Daha temiz bir kullanım sağlamak ve tepsiden kurabiyeleri rahatça çıkarabilmek adına pişirme kağıdı tercih edebilirsiniz. 

1 Adet Tuzlu Kurabiye Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet tuzlu kurabiye, yaklaşık 90 kaloridir. Kilo kontrolünde olan kişilerin ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!