ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ SALEPLİ VE İNCİRLİ KURABİYE

Salepli Ve İncirli Kurabiye

Salepli ve incirli kurabiye

Ana vatanı Anadolu toprakları olan incir, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetişir. Dünyada en fazla incir üretilen yer Türkiye'dir. Yaz meyvesi olarak bilinen bu besin; magnezyum, sodyum, kalsiyum ve potasyum bakımından zengindir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürürken, yüksek lifi sayesinde meme kanserine karşı da savunucudur. Malzemeleriniz hazırsa, ikramlık olarak sunabileceğiniz salepli ve incirli kurabiye nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Salepli Ve İncirli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 100 g toz şeker 
  • 100 g yoğurt 
  • 400 g un
  • 1 yemek kaşığı salep (Toz halinde) 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 

İncirli iç malzemesi için

  • 7 adet kuru incir (Tercihen büyük boy) 
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı çiğ badem içi (İri kırılmış) 
  • 1 adet büyük boy elma (Tercihen sarı) 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Üzeri için 

  • Pudra şekeri

Salepli Ve İncirli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İncirleri küçük küçük doğrayıp ılık sütün içinde yarım saat kadar bekletin. 
  • Rendelenmiş elmayı, toz şekeri, tarçını ve iri doğranmış bademleri tavaya alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
  • Tarçınlı elmayı ocaktan alın, oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra incirleri süzüp ilave edin. İç malzemeniz hazırdır. 
  • Hamuru için tereyağını mikserle krem haline gelene dek çırpın. Şekeri ve yoğurdu ekleyin. 1-2 dakika daha çırpın. 
  • Elenmiş unun bir kısmını hamur yoğurma kabına alın. Tereyağlı karışımı, salebi, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın. Kontrollü bir şekilde kalan unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde kadar yoğurun. 
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıp 4 eşit parçaya bölün.
  • Hamurun geniş kısımlarına 2 cm kadar içeriden bıçakla aralıklı küçük kesikler atın. Köşe kısmına incirli iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
  • Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan bir süre sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Salepli ve İncirli Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce incirleri su veya sütün içerisinde bekletin.
  • Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması için bir süre dışarda bekletin.
  • Hamurun kıvamı yumuşak olursa, yavaş yavaş un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurlara şekil vermeden önce avuç içinizi unlayın. Böylece elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizerken arada uygun bir boşluk bırakın. Bu sayede yayılan kurabiyelerin birbirine yapışmasını engelleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Salepli ve İncirli Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Salepli ve incirli kurabiyenin bir porsiyonu 535, orta boyutlu bir adedi ise yaklaşık 270 kaloridir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan incirli kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kutlamalarda, çayın yanında veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz pratik kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? Mevsimin en taze meyveleri ile hazırlanan elmalı kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.