ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ PASTANE KURABİYESİ

Pastane Kurabiyesi

Pastane kurabiyesi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 110 g tereyağı
  • 180 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı tulum peyniri
  • 3-4 dal dereotu

Üzeri için

  • Dolmalık fıstık
  • Çörekotu

Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Eritip soğuttuğunuz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Un, kabartma tozu ve bir tutam kadar tuzu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Tulum peyniri ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip tekrar yoğurun.
  • Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dolmalık fıstık ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ikramlık olarak sunabileceğiniz tuzlu pastane kurabiyesini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!