ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ PARMESANLI ZEYTİN TOPLARI

Parmesanlı zeytin topları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Parmesanlı zeytin topları tarifi için malzemeler

  • 100 g un
  • 60 g tereyağı
  • 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 10~12 çekirdeksiz kokteyl yeşil zeytin

Parmesanlı zeytin topları Nasıl Yapılır

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Parmesan peyniri ve soğuk suyu ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dolaptan çıkartın. Küçük parçalar koparıp elinizle inceltin. Ortalarına birer zeytin koyun ve yuvarlayarak kapatın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Tekrar buzdolabına alıp 15 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.