ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KUŞBURNU MARMELATLI KURABİYE

KUŞBURNU MARMELATLI KURABİYE

Kuşburnu marmelatlı kurabiye
8 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşburnu marmelatlı kurabiye tarifi için malzemeler
  • 250 g tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 80 g pudra şekeri
  • 125 g kremşanti
  • 150 g un Kuşburnu marmeladı

Süslemek için:

  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
Kuşburnu marmelatlı kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın. Kremşanti ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edin ve iyice yoğurun. Bir tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan ufak yuvarlak parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 15 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın.
  • Kuşburnu marmeladını iki kurabiye arasına sürüp birbirine yapıştırın. Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!