ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KUŞBURNU MARMELATLI KURABİYE

Kuşburnu Marmelatlı Kurabiye

Kuşburnu marmelatlı kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşburnu Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 80 g pudra şekeri
  • 125 g krem şanti
  • 150 g un Kuşburnu marmeladı

Süslemek için:

  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri

Kuşburnu Marmelatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın. Kremşanti ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Unu ilave edin ve iyice yoğurun. Bir tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan ufak yuvarlak parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 15 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın.
  • Kuşburnu marmeladını iki kurabiye arasına sürüp birbirine yapıştırın. Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Kuşburnu yerine kızılcık marmelatlı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!