ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KIZILCIK MARMELATLI KURABİYE

> KIZILCIK MARMELATLI KURABİYE
20 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızılcık marmelatlı kurabiye tarifi için malzemeler
  • 500 gr un 250 tereyağı 1 su bardağı toz fındık 1 su bardağı pudraşeker 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 küçük yumurta 1 çay bardağı kızılcık marmeladıSüslemek içinPudraşeker
Kızılcık marmelatlı kurabiye Nasıl Yapılır

Unu karıştırma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı ile yumurtayı ilave edin. Toz fındık, pudraşeker ve kabartma tozunuda ekleyip yoğurun.

Tezgahın üzerine un serpip hamuru merdaneyle açın. Bir çay bardağının ağzıyla veya yuvarlak çemberle hamurdan parçalar çıkarın. Daha küçük yuvarlak bir kalıpla hamurların ortasını yuvarlak kesip çıkarın.

Fırın kabına yağlı kağıt serin. Büyük hamur parçalarını dizip üzerlerine ortaları boş hamur parçalarını yerleştirin. İçlerine bir tatlı kaşığı marmelat paylaştırın.

*Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Üzerine isteğe göre pudraşeker serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.